اغلب کشورهای اروپایی با فرارسیدن موج دوم همهگیری بیماری کووید۱۹ که پیشتر نگرانی نسبت به گسترش آن در فصل پاییز افزایش یافته بود محدودیتها و بعضا وضع مقررات قرنطینه عمومی را تشدید کردهاند.
موج دوم شیوع کرونا و همهگیری بیماری کووید۱۹ برغم تجربهای که کشورهای اروپایی در پی موج اول این بیماری کسب کردند بسیار غافلگیر کننده به نظر میرسد.
برخی دولتها احتیاط حداکثری برای متحمل نشدن خسارات سنگین اقتصادی را کنار گذاشته و بار دیگر برای متوقف کردن شتاب و سرعت پیشروی بیماری، محدودیتهای سراسری و ملی وضع کردهاند.
تا کنون فرانسه، بریتانیا و ایرلند از پیشگامان اعمال قرنطینه عمومی و منطقهای بودند و پس از این سه کشور حالا نوبت به یونان و ایتالیا رسیده است.
رکورد تازه ابتلا در ایالات متحده همزمان با انتخابات ریاست جمهوری
وضع مقررات ویژه و نیز قرنطینه عمومی و منطقهای در حالی در اروپا رو تشدید میشود که بیماری کووید۱۹ در ایالات متحده آمریکا نیز به شدت رو به گسترش است و در وضعیت غیرقابل کنترل قرار دارد.
در حالی که دونالد ترامپ و جو بایدن نامزدهای جناح جمهوریخواه و دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا جمعه شب هر یک به نوعی خود را پیروز این رقابت کم سابقه انتخاباتی معرفی میکردند آماری جدید از ابتلا به بیماری کووید۱۹ شهروندان این کشور را بهت و حیرت فرو برد.
بر اساس آخرین آمار رسمی تایید شده در ایالات متحده آمریکا، ۱۲۷ هزار مورد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ طی بیست و چهار ساعت گذشته در این کشور به ثبت رسیده که در نوع خود یک رکورد جدید به حساب میآید.
در گزارشی که صبح روز شنبه از سوی فرانس پرس منتشر شد، همچنین آمده است که شمار مبتلایان کرونا در جهان از ۴۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر گذشته و دست کم ۱ میلیون و ۲۳۵ هزار و ۱۴۸ نفر نیز در سراسر جهان بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان باختهاند.
ثبت بیشترین موارد مرگ و میر در اروپا پس از آمریکای لاتین و کارائیب
خبرگزاری فرانسه در گزارشی با موضوع فراگیر شدن مقررات سختگیرانه و محدودیتهای سراسری در اروپا روز شنبه اعلام کرد که شمار قربانیان ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ در این قاره از مرز ۳۰۰ هزار نفر عبور کرده است.
بر اساس این گزارش اروپا پس از آمریکای لاتین و کارائیب که در مجموع ۴۱۰ هزار فوت بر اثر کرونا در آنجا به ثبت رسیده دومین منطقه جهان از حیث شمار مرگ ناشی از ابتلا به ویروس و همهگیری بیماری کووید۱۹ معرفی شده است.
خبرگزاری فرانسه همچنین در تازهترین گزارش خود از وضعیت شیوع ویروس کرونا در اروپا یادآور شده که بیش از ۱۲ میلیون نفر از شهروندان اروپایی تاکنون به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدهاند.
قرنطینه سه هفتهای در یونان
یونان از روز شنبه هفتم نوامبر محدودیتهای ویژهای برای تردد شهروندان وضع کرده؛ به گونهای که ساکنان این کشور برای هر بار خروج از منزل باید با ارسال پیامک دلیل و زمان خروج خود را مشخص کنند و منتظر دریافت چراغ سبز و مجوز مقامات بهداشتی و شهری از طریق پیامک باشند.
وضع این محدودیتهای تازه سبب شد تا ساکنان شهر آتن، پایتخت یونان روز جمعه برای انجام امور باقی مانده و نیز خریدهای ضروری، راهی خیابانها شوند. آتن بدین ترتیب جمعه یکی از شلوغترین و پرترددترین روزهای خود را سپری کرد؛ فروشگاهها پر از مشتری بود و خیابانها و آرایشگاهها جای سوزن انداختن نبود.
شوک قرنطینه سبب شده بود که خریدهای ضروری تنها به خوراک و مایحتاج اصلی محدود نشود، یونانیها برای امنیت خاطر روانی جهت ماندن در خانه حتی اقلامی چون لحاف و متکا را نیز به سبد خریدهای خود اضافه کرده بودند.
مقررات قرنطینه در یونان قرار است سه هفته و شاید هم بیشتر به طول انجامد و در این میان سوپرمارکتها، پمپبنزینها، خشکشوییها و فروشگاههای حیوانات خانگی باز خواهند بود اما مانند فرانسه دیگر کسبه از جمله کتابفروشی ها کرکره را باید پایین بکشند.
محدودیتهای تازه در لهستان
لهستان نیز از روز شنبه محدودیتهای تازهای برای کنترل و مهار شیوع ویروس کرونا اعمال میکند. بر اساس مقررات جدید سینماها، تئاترها و سایر موسسات فرهنگی به انضمام فروشگاهها و مراکز عمده خریدهای غیرضروری بسته خواهند بود و آموزش در مدارس و مراکز تحصیلی از راه دور صورت خواهد گرفت.
مغازههای کوچک تا ۱۰ متر مربع تنها یک مشتری را در خود جای میدهند و فروشگاههای بیش از ۱۵۰ متر مربع به ازای هر ۱۵ متر مربع میتوانند پذیرای یک مشتری باشند.
ایتالیا؛ محدودیتهای ویژه در مناطق قرمز
ایتالیا برای مواجهه با موج دوم همهگیری بیماری کووید۱۹ مقررات ویژه رفت و آمد را از روز جمعه تا سوم دسامبر در برخی مناطق قرمز این کشور وضع کرده است؛ به نحوی که ساکنان مناطق یاد شده از ساعت ۲۲ شب تا ۵ صبح تنها در صورت لزوم و برای انجام کاری ضروری اجازه خروج از منازل را خواهند داشت.
در ایتالیا همانند یونان آموزش در دبیرستانها در مناطق قرمز از راه دور صورت میگیرد، موزهها و مراکز فرهنگی بسته خواهند بود و مراکز خرید نیز در تعطیلات پایان هفته به روی مشتریان بسته میشوند.
آمار بالای مبتلایان در فرانسه برغم قرنطینه
در فرانسه که از ابتدای ماه نوامبر شهروندان برای بار دوم به قرنطینه رفتهاند، شمار موارد جدید ابتلای روزانه به بیماری کووید۱۹ طی بیست و چهار ساعت گذشته از مرز ۶۰ هزار نفر گذشت.
وزارت بهداشت فرانسه همچنین روز جمعه اعلام کرد که از ابتدای همهگیری بیماری کووید۱۹ تاکنون حدود ۴۰ هزار نفر از شهروندان این کشور به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
چین که خود کانون شیوع و همهگیری بیماری کووید۱۹ بود ورود مسافر از فرانسه و چند کشور دیگر که شمار ابتلا به بیماری در آنها بالا است را ممنوع کرده است.
قرنطینه سراسری در انگلستان
مقامات دولت بریتانیا برای مهار موج دوم بیماری کووید۱۹، شهروندان ساکن در انگلیس را از روز پنجشنبه قرنطینه کردند. بر اساس مقررات تازه فروشگاههای غیرضروری باید به کل بسته شوند.
بارها، رستورانها و کافهها در انگلیس نیز تنها میتوانند به مشتریان خود از راه دور و به شکل تحویل در منزل سرویس دهند. موسسات آموزش اما از محدودیتهای کرونایی استثنا شده مثل سابق به فعالیت خود ادامه میدهند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/21039
تگ ها: